Naslovnica O nama Kako radimo Proizvodi e-učenje Klijenti Kontakt
            Obučavanje trenera             Linkovi

Danas poslovni trener nije osoba koja sa unaprijed pripremljenim "instant" treninzima ide od kompanije do kompanije i uvjerava uposlenike da je znanje koje nudi upravo ono koje oni trebaju.

Ključno pitanje koje si trebamo postaviti je kakav će utjecaj trening imati na poslovni rezultat. Trener treba osluškivati potrebe svojih korisnika i kreirati i provesti edukaciju koja će u konačnici dovesti do boljih poslovnih rezultata.

Trening za trenere obuhvaća sva četiri elementa trening ciklusa:

Analiza trening potrebe
Obuhvaća analizu znanja i vještina potrebnih za izvršenje određenog posla i razinu znanja i vještina koji učesnici u treningu već posjeduju. Razlika između postojećeg i željenog znanja/vještina je edukacijska potreba i prema njoj se određuje cilj budućeg treninga.

Planiranje i dizajn
U ovoj fazi trener razvija sadržaj, odlučuje se za metode izvođenja treninga i priprema trening materijale poštujući pravila različitosti stilova učenja /Honey Mamford, Kolbe. Planirati ćemo osim sadržaja i mjesto, vrijeme, tehniku i slično.

Izvođenje
Naučiti će vas kako postići puno sudjelovanje svakog sudionika, kako izbjeći PowerPoint, kako reagirati na "teške" sudionike, kako upravljati vremenom predviđenim za trening. Dobiti ćete odgovore na "Što ako…" pitanja i savjete bazirane na dugogodišnjem trenerskom iskustvu.

Evaluacija
Kirckpatrickovom modelu četiri elementa edukacijskog ciklusa dodali smo ROI (Return on investment – povrat na uložena sredstva), magična slova za izračun povrata investicije. Iz evaluacije treba uslijediti potreba za slijedećim treningom kako bi se obnovio edukacijski ciklus.